FC Universitatea Cluj a anunţat, sâmbătă, că l-a transferat pe Roberto Romeo, fundaş dreapta italian cu o experienţă de opt ani la nivel de Liga 1. El a evoluat în ultimele nouă sezoane la Gaz Metan Mediaş.

Crescut de academia clubului italian Reggina, Roberto a făcut pasul spre nivelul profesionist la vârsta de 19 ani, odată cu transferul la Cassino (18 meciuri, 1 gol), club care evolua în Seria D. A mai trecut pe la US Poggibonsi (13 meciuri) şi US Catanzaro (17 meciuri), relatează News.

În vara anului 2013, Roberto Romeo schimba ţara şi semna cu Gaz Metan Mediaş. A debutat cu un assist într-un duel cu Astra Giurgiu. A jucat timp de nouă sezoane pentru Gaz Metan Mediaş, opt dintre ele fiind în prima ligă. În acest moment, noul jucător al Universităţii este unul dintre cei mai experimentaţi fundaşi dreapta din fotbalul românesc. În total, a bifat 149 de meciuri şi a marcat şase goluri pentru medieşeni, obţinând calificarea în play-off în sezonul 2019 – 2020.

Roberto Romeo a vorbit despre transferul la ”U”. „Înseamnă mult pentru mine, să vin la o nouă echipă. Recunosc că nu a fost uşor să plec de acolo, unde am stat opt ani de zile, dar am venit aici să mă bat la promovare, alături de un club cu ambiţie şi cu tradiţie. Vreau să joc, să îmi arăt valoarea şi să punem cu toţii umărul la promovare. Sunt destul de multe echipe care vor să tragă la promovare. Nu va fi uşor, pentru că fotbalul din Liga a II-a e destul de tare. Bătălia se va da până la ultima etapă”, a declarat noul jucător al Universităţii.

Publică un comentariu

Comentariu