FOTO putnik.md

Vacanțele vor costa în 2022 și cu 25 la sută mai mult față de anul trecut. Pe plan global, restricțiile dispar treptat și turiștii se grăbesc să își rezerve concediile mult visate, iar cererea este din ce în ce mai mare.

Agențiile de turism abia fac față rezervărilor pentru vară. În afară de Bulgaria, Grecia și Turcia, tot mai mulți români vor să ajungă în destinații exotice. Scumpirile se vor resimți și la hotelurile și pensiunile românești, relatează Digi24.

Numărul pachetelor de vacanță cumpărate în sistem early booking s-a dublat față de anul trecut, iar mulți români și-au făcut deja planurile de concediu.

Cererea mare pentru vacanțe în 2022 crește prețurile

Cosmin Marinof – manager operator de turism: Au devenit mai optimiști în privința faptului că se va finaliza pandemia. De aici a venit un val de rezervări destul de mare. În continuare înregistrăm creșteri semnificative, de peste 10% față de anul trecut. Cine rezervă în această perioadă are acces în primul rând la disponibilitate, vor găsi hotelurile căutate și potrivite și au acces la reduceri semnificative, până la 50%.

Având în vedere cererea, prețurile pentru vacanțe anul acesta vor fi cu 25% mai mari față de 2021.

Un sejur de o săptămâna cu zbor inclus în Turcia costă de la 400 de euro de persoană, iar în Egipt de la 500 euro de persoană, cu 25% mai mult față de 2021. În Republica Dominicană, pachetele încep de la 1350 euro de persoană, iar în Maldive de la 1490 euro de persoană, cu 20% mai mult față de anul trecut.

Scumpirile se vor resimți și la hotelurile și pensiunile românești.

Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT, consultant în turism: Dacă ne referim la România, sunt mai scumpe cu 10-15% față de anul trecut și din cauza creșterii mari a prețurilor la utilități. Nu vorbim de creșteri foarte mari, au ținut cont și de inflație. Sunt pensiuni unde un turist poate sta de Paște, cu mic dejun, cu 100-150 de lei. Sunt și hoteluri în Poiana Brașov sau Mamaia Nord unde poți plăti și 1000 de lei pe noapte.

Cererea pentru vacanțele de tip city-break a scăzut. În schimb, săptămânal sunt operate zboruri charter spre Maldive, Zanzibar și Republica Dominicană.

Publică un comentariu

Comentariu