Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român, a anunţat pe 1 noiembrie încheierea unei tranzacţii cu Electrocentrale Bucureşti, principalul furnizor de agent termin pentru sistemul centralizat de încălzire din Capitală, conform într-un raport de la Bursă.

Compania a vândut gaze de 329,5 milioane de lei, contractul de vânzare-cumpărare menţionând perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2022 şi 1 aprilie 2023, deci cinci luni, relatează Mediafax.

Săptămâna trecută, Romgaz a anunţat un alt contract încheiat cu Electrocentrale Bucureşti, pentru intervalul 1 septembrie – 31 octombrie 2022, în valoare de 93,5 milioane de lei.

Tot atunci, compania a mai semnat un contract de 1,7 miliarde de lei cu francezii de la Engie, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaz natural, şi unul de 3,1 milioane de lei cu E.ON Energie România, companie a grupului german E.ON, specializată în furnizarea de utilităţi. Cantitatea de gaze nu a fost menţionată în niciunul dintre cele patru contracte.

Valoarea cumulată dintre noua tranzacţie şi cele încheiate anterior, pe o perioadă de 12 luni, depăşeşte pragul de semnificaţie de 5% din valoarea activelor nete aferente anului financiar 2021, reiese din raport.

Pe 14 noiembrie, Romgaz va publica rezultatele financiare aferente primelor nouă luni din 2022.

Publică un comentariu

Comentariu