Ora de Mediaș
Știri în direct

Rudele unei paciente din Buia revoltate pe autoritățile din Sibiu – ”Brusc ni s-a spus că are coronavirus”

Roman 300

Multe semne de întrebare în cazul unei femei de 45 de ani din Buia care a ajuns la Spitalul Județean Sibiu în urma unui accident în gospodărie.

Medicii spun că, Maria Szanto a fost internată pentru că avea coronavirus deși, potrivit rudelor, aceasta a fost preluată cu Ambulanța după ce a făcut o criză de epilepsie și a căzut pe foc. Când a fost preluată de la domiciliu, femeia avea arsuri de gradul 3 pe jumătate din suprafața corpului și arsuri severe ale căilor respiratorii.

Preluată de Ambulanță cu arsuri grave pe tot corpul

Rudele femeii au aflat, miercuri, cu stupoare de la DSP, că pacienta a fost preluată de la domiciliul său din Buia cu suspiciune de coronavirus și că a fost confirmată pozitiv cu COVID – 19 în aceeași zi, la nici patru ore de la internare. Aceștia spun că autoritățile sanitare mint, deoarece femeia a fost dusă la spital după ce a căzut în foc, în urma unei crize de epilepsie.

„Sora mea este bolnavă de mulți ani. Are epilepsie și are destul de frecvent episoade de pierdere a cunoștinței. Cade acolo unde este. Luni, pe 11 mai, a curățat grădina și a dat foc unor coceni. Soțul ei a intrat până în casă și când a ieșit afară a găsit-o căzută în foc. Sigur a făcut iar o criză. Era arsă pe spate, o mână, scalpul. Când au venit cei de la Ambulanță încă fumega. Au luat-o și au dus-o prima dată la Spitalul din Mediaș, de-acolo au trimis-o la Sibiu, că au zis că arsurile sunt foarte grave și trebuie dusă în secție de arși”, își amintește sora femeii, Rozalia Geacarel.

Cum au primit rudele vestea că are coronavirus

Maria Szanto a fost internată la ATI, în Secția de Neurochirurgie plastică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Rudele au ținut legătura cu medicul care s-a ocupat de cazul său și care nu le-a spus nicio clipă că ar putea fi suspectă de coronavirus.

„Am vorbit cu d-na dr. H. și nu mi-a spus absolut nimic despre posibilitatea ca sora mea să fie infectată cu coronavirus. Mi-a zis că e posibil să fie transferată la Târgu Mureș, dar că oricum, șansele de supraviețuire sunt foarte mici, din cauză că are căile respiratorii arse. Miercuri dimineață ni s-a servit o altă poveste. Brusc ni s-a spus că are coronavirus și că soțul ei trebuie să stea în izolare. Am sunat la DSP ca să aflăm cum stau lucrurile și acolo nimeni nu știa că a ajuns la spital arsă. Au susținut că a fost luată de-acasă cu izoleta și că are coronavirus. Dacă era așa, nu era normal să ne spună și nouă cineva? Medicul ei avea numărul meu de telefon, am ținut legătura…Încă doamna doctor, când am întrebat-o, mi-a zis că e pe o secție separată, care nu are nicio legătură cu secțiile de COVID. Dacă avea coronavirus nu era normal să o ducă într-o secție COVID?”, se întreabă supărată femeia.

Aceasta este convinsă că adevărul e cu totul altul.

„A fost trecută pe lista pacienților cu coronavirus pentru a îngroșa rândurile persoanelor decedate din cauza COVID – 19. Au mințit că a fost confirmată pe 11. Când au testat-o și au confirmat? Că a ajuns la spital seara la 19:30 – 20:00. Nu aveau când. Spun că are coronavirus numai ca să mai raporteze un deces COVID”, susține cu tărie Rozalia Geacarel.

Cum răspund acuzațiilor autoritățile medico – sanitare – AICI 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet