Consilierii locali au aprobat la ultima ședință Agenda Culturală și cea Sportivă din acest an în municipiul Mediaș.

Printre evenimentele cultural-sportive de amploare din acest an se numără jocul tradițional Țuru, care va fi organizat în prima zi de Paști, dar și Maialul, serbarea câmpenească de la Barajul Ighișul Nou, care va fi organziată cu ocazia zilei de 1 mai.

Festivalul Sportului Medieșean se va desfășura în două etape, între aprilie și iunie și între septembrie și decembrie, în calendarul aprobat fiind inclusă și Săptămâna Națională a Voluntariatului. Tot la activități culturale și sportive sunt incluse manifestări precum Noaptea Muzeelor, Crosul Binder și un Semimaraton precum și Festivalul de Dansuri Maghiare Vandorcsizma.

Cum Mediașul aniversează 750 de ani de atestare documentară, începând cu luna iunie vor fi organizate o serie de evenimente dedicate acestui moment. Astfel, medieșenii vor putea vizita expoziția „Mediașul în cartografie”, vor fi invitați la conferința „Bunicii noștri-memorii peste veacuri” și vor fi invitați la vizionarea filmului „Mediaș 750”.

În luna iunie va fi organizată Gala Mediaș 750, tot în aceeași lună fiind organizate un concert-spectacol Mediaș 750, emisiunea filatelica Mediaș 750 și Mediaș 750 Art. Luna iunie va aduce Festivalul Mediaș Cetate Medievală-Târg de Meșteșuguri Vii, iar în luna iulie va fi prezentată expoziția „Mediaș 750-Șapte secole de istorie”.

Luna august aduce Parada Mediaș 750, alte festivități legate de atestarea documentară a municipiului de pe Târnava Mare , precum și Festivalul Berii și Festivalul de Teatru ProActoria. Luna august este rezervată Festivalului „Produs de Cluj”, Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu și Mediaș City Brunch.

Toamna și iarna acestui an aduc expoziția și conferința „Mediașul în Epoca de Aur. Amintiri”, obiceiuri, legende și tradiții de iarnă, Festivalul de Muzică Folk „Mediaș Cetate Seculară”, Gala Voluntarilor și tradiționalul deja Târg de Crăciun.

Publică un comentariu

Comentariu