Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a șapte incendii și acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 93 de persoane cu afecțiuni medicale.

Alte 30 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Echipajele de pompieri au intervenit, în acestă perioadă, în localitățile Rășinari, Șura Mică, Apoldu de Sus, Sibiu și Mediaș pentru stingerea a șapte incendii izbucnite la locuințe și anexe gospodărești, cele mai multe dintre acestea izbucnite ca urmare a coșurilor de evacuare a fumului, neprotejate termic față de materialele combustibile din apropiere sau necurățate de funingine. 

Pentru a preveni astfel de situații, ISU Sibiu reamintește cetățenilor importanța respectării regulilor de prevenire a incendiilor la gospodării: 

  • Nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat; 
  • Nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • Verificați, reparați dacă este cazul, curățați de funingine și izolați termic coșurile de evacuare a fumului.

Publică un comentariu

Comentariu