Ora de Mediaș
Știri în direct

Schimbări majore în lotul echipei de baschet CSM Mediaș

CSM Mediaș a ajuns la o înțelegere cu jucătorul american Jacob Gibson. În vârstă de 25 de ani, măsoară 198 de cm și evoluează pe poziția 2. Sosește în România de la Ringwood Hawks, echipă din a doua ligă a Australiei.

Între 2012 și 2016 a evoluat în NCAA pentru Harding University, bifând 104 prezențe, cu medii statistice de 12.4 puncte, 2.9 recuperări și 1.3 pase decisive. Acesta a avut procentaje de 44.5% la aruncările din acțiune, 37.5% la aruncările din afara semicercului și 76.8% la aruncările libere.

După încheierea studiilor, Jacob și-a început cariera de jucător profesionist la Ringwood Hawks, echipă la care a evoluat în perioada 2017-2019. În perioada petrecută în Australia a reușit 19.4 puncte, cu procentaje de 53.8% la aruncările din acțiune, 40.5% de la trei puncte și 86.7% de la linia aruncărilor de pedeapsă. Acesta a mai adăugat 4.6 recuperări și 1.1 pase decisive pe meci.

Lotul echipei până în momentul de față:
Fundași: Octavian Popa Calotă, Stefan Nikolic, Andrei Iliescu și Radu Vrîncian
Extreme: Titus Nicoară și Daniel Banciu
Pivoți: Jonathan Barnes și Nikola Siladji

Lotul este completat de juniorii: Răzvan Gabor, Andrei Albu, Teo Dăbău și Rareș Hancaș.

Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Stefan Nikolic. Jucătorul în vârstă de 32 de ani, măsoară 193 de cm și evoluează pe pozițiile 1-2. Acesta a mai evoluat în România pentru Energia Rovinari și CSM CSU Oradea.

Nikolic sosește la Mediaș de la KK Bratunac, echipă din prima ligă a Bosniei, acolo unde a fost coleg cu Nikola Siladji și cu fratele său, Niksa Nikolic. În 21 de partide a reușit 10.5 puncte, 2.9 recuperări și 4.1 pase decisive. În cele trei sezoane petrecute la Energia Rovinari a evoluat în 96 de partide de campionat, cu medii de 11.1 puncte, 4 recuperări și 4.7 pase decisive. În sezonul 2017-2018 a devenit campion al României alături de CSM CSU Oradea, echipă la care a sosit la jumătatea stagiunii.

De-a lungul carierei, acesta a mai evoluat la OKK Beograd, Lukoil Academic, Lavovi, Ergonom Best, KD Slovan, Koln, AEK Atena, Karpos Sakoil, Evropi  și Etoile Charleville-Mezieres. A câștigat medalia de aur la Campionatul European U16 din 2003 și la Campionatul
European U20 din 2007.

Stefan Nikolic este al patrulea transfer perfectat de echipa noastră, după Octavian Popa Calotă, Nikola Siladji și Jonathan Barnes. De asemenea, Titus Nicoară, Andrei Iliescu, Daniel Banciu și Radu Vrîncian și-au prelungit înțelegerile cu gruparea noastră.

 

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet