Ora de Mediaș
Știri în direct

Scrisori către oamenii județului Sibiu: Dragi locuitori ai Văii Hârtibaciului, votați cu inima

Mă adresez vouă, cu credința în calitatea lucrului bine făcut și a conștiinței că nu există nicio piedică în calea oamenilor care vor să lase moștenire fiilor ceva durabil, pe care să-și construiască, la rândul lor, o viață mai bună!

Vă mărturisesc că pentru mine Podişul Hârtibaciului reprezintă un colţ de viaţă autentic rurală din judeţul Sibiu, înzestrat cu o natură sălbatică şi cu oameni vredni, plini de o ambiţie lăuntrică în lupta cu vitregia naturii. Amprenta civilizaţiei coloniştilor germani stabiliţi în Transilvania este dată şi în Podişul Hârtibaciului, mulţimea bisericilor fortificate existente fiind dovada puterii efemere de care s-au bucurat comunităţile locale. În toate vremurile, agricultura a fost principala activitate în acest podiş, iar lanţul de oraşe (Sighişoara, Mediaş, Sibiu, Avrig, Făgăraş) care-l înconjoară sunt dovada vie a implicării și a devotamentului celor care trăiesc aici față de comunitate și respectul pentru muncă. Numai împreună putem salva moştenirea Podişului Hârtibaciului, pentru a o proteja, conserva şi  valorifica în beneficiul generaţiilor viitoare!

Ramuri întregi ale economiei zonei şi în special ale agriculturii au decăzut, devenind ineficiente, pentru că nu puteau rezista fără aportul investițiilor și fără o viziune bazată pe direcții de modernizare care să le facă rentabile. Au dispărut aproape total culturi tradiţionale de legume, multe livezi sunt lăsate în paragină, soiuri şi culturi vechi, tradiţionale şi tipice pentru regiuni mai sunt cunoscute, există drumuri de hotar şi forestiere impracticabile, accesul la parcelele agricole fiind mult îngreunat. În podişul Hârtibaciului sunt multe probleme amânate şi nerezolvate, oraşul Agnita confruntându-se cu un trafic infernal chiar prin vechiul centru istoric, o centură ocolitoare fiind oportună şi necesară.

Ştim că administraţia publică din estul judeţului se confruntă cu multe probleme, având nevoie de sprijinul administraţiei judeţene; multe servicii accesibile la nivelul reşedinţei de judeţ sunt greu accesibile la peste 60 km de Sibiu. Multe clădiri ale administraţiilor publice locale nu sunt reabilitate, existând comune şi localităţi în care lipsesc servicii de bază destinate populaţiei care trebuie create sau extinse. Patrimoniul istoric și cultural are nevoie urgentă de intervenţii pentru salvare şi conservare, pentru că el poate deveni o resursă importantă în cadrul proiectului de turism sustenabil pe care vi-l propun!

Găsiți mai multe detalii despre programul FDGR pentru perioada 2020-2024 pe:

http://gabrieltischer.ro

https://www.facebook.com/GabrielTischerFDGR

Gabriel Tischer, candidatul FDGR la președinția Consiliului Județean Sibiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet