Administrația Națională de Meteorologie a României a transmis luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în țară. Temperaturile maxime se anunță între 24-26 grade, cele minime între 12-13 grade, iar ploi în perioada 29 – 31 mai și după 4 iunie.

În perioada 29 mai – 2 iunie se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25…26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie, transmite Mediafax.

Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24…25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10…12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți.

Vremea la munte

Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13…15 grade și minime de 6…8 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Publică un comentariu

Comentariu