Vremea va fi mai caldă decât ar trebui până în ajunul Crăciunului, dar se va răci începând cu 26 decembrie.

Temperaturile scăzute vor marca săptămâna dinaintea trecerii în noul an, potrivit prognozei transmise de Administrația Naționalăl de Meteorologie pentru ultimele 2 săptămâni din anul 2022, relatează Mediafax.

În prima săptămână de prognoză vremea va marca un proces de încălzire treptată, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 0 și 8 grade, dar în a doua săptămână se va răci, mediile maximelor coborând spre 3 grade.

Regimul termic nocturn va fi unul scăzut, sub cel caracteristic perioadei și chiar sub limita gerului în depresiuni până în data de 23 decembrie, apoi va avea variații între -4 și 2 grade mediat regional. Precipitațiile nu vor fi prezente între 19 și 24 decembrie, dar sporadic și pe alocuri își vor putea face apariția în următoarele zile.

La munte

Prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de -6…-2 grade și o medie a minimelor de -10…-7 grade. Apoi, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 7…9 grade.

Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a -1 grad, iar mediile minimelor în jurul a -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie.

Publică un comentariu

Comentariu