Meteorologii anunţă vânt şi ploi în majoritatea regiunilor ţării începând de vineri de la ora 22:00 şi până sâmbătă la ora 20:00.

Pentru zona de munte sunt semnalate ninsori viscolite şi intensificări ale vântului de vineri seară de la ora 20:00 şi până duminică, la aceeaşi oră, anunță news.ro

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 februarie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15…20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile şi, în special în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25…30 l/mp. Izolat vor fi condiţii de polei”, afirmă ANM.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Pentru intervalul 03 februarie, ora 20 – 04 februarie, ora 20 sunt anunţate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru

Conform ANM, „începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare”, iar local se va forma gheţuş sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50…55 km/h.

Publică un comentariu

Comentariu