Începând de mâine, 22 iunie 2018, de la ora 06:00 va intra în vigoare o avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice pentru cea mai mare parte a țării, respectiv pentru 32 de județe.

Tot de vineri, 22 iunie a.c, va fi în vigoare și un cod galben de inundații pentru râuri din 17 județe, care va fi valabil de la ora 06:00 până sâmbătă, la ora 10:00.

Pe parcursul zilei de vineri vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, în cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei. Această avertizare cod galben vizează 32 de județe.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40- 50 l/mp. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi, în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul ţării şi pe arii mai restrânse în rest.

Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă va continua să plouă local însemnat cantitativ şi în centrul şi în nord-estul ţării.

Publică un comentariu

Comentariu