Înaintea jocurilor cu Turcia și Olanda, din următoarele zile, selecționerul Cosmin Contra a confirmat că ia în calcul și convocarea fotbaliștilor străini, însă rămâne de văzut dacă acest lucru se va și întâmpla cu adevărat. Selecționerul are deja o listă scurtă, care cuprinde patru nume.

Primul nume la care Cosmin Contra se gândește este veteranul de la FCSB, Filipe Teixeira(37 de ani). Contra l-a avut sub comandă la Petrolul și s-a înțeles excelent cu el, anunță digisport.ro

„Pe Teixeira sigur l-aș naturaliza. Am lucrat cu el la Petrolul și mi-a lăsat o impresie extraordinară. Nu e doar profesionist, e mai mult de atât. Păcat că nu e mai tânăr” anunța selecționerul în urmă cu câteva zile.

Singurul impediment este vârstă, lucru recunoscut și de „Guriță”. Cu toate astea, selecționerul ia în calcul varianta convocării lui Teixeira la națională.

Al doilea pe lista lui Contra este tot un mijlocaș trecut de 30 de ani, Eric de Oliveira (31 de ani). Fotbalistul aflat sub comanda lui Hagi, la Viitorul, este căsătorit cu o româncă și are cetățenie. De altfel, acesta nu și-a ascuns niciodată dorința de a evolua pentru tricolori.

Lista este completată de doi fundași stânga, Junior Morais (31 de ani) și Mario Camora(31). Ambii și-au depus actele pentru a primi cetățenia. Totuși, dacă selecționerul îl va convinge pe Radu Ștefan să revină la prima reprezentativă, e greu de crezut că va miza pe cei doi.

Lotul convocat de către Cosmin Contra pentru meciurile cu Turcia și Olanda:

Portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Bogdan Lobonț, Florin Niță.

Fundași: Mihai Bălașa, Cosmin Moți, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Cristian Săpunaru, Alin Toșca, Nicușor Bancu, Cristian Ganea.

Mijlocași: Sergiu Hanca, Răzvan Marin, Eric Bicfalvi, Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Gheorghe Grozav, Gabriel Torje, Ciprian Deac, Alexandru Băluță , Florin Tănase, Constantin Budescu.

Atacanți: Florin Andone, Claudiu Keșeru, Denis Alibec, George Țucudean.

Publică un comentariu

Comentariu