Aproape săptămânal, pe DN 14, la ieșire din localitatea Târnava spre Copșa Mică, se înregistrează accidente de circulație grave.

Senatorul sibian Claudiu Mureșan a transmis o cerere către Consiliul Județean Sibiu prin care cere instalarea de separatoare de sens pe DN14 în zona localității Târnava,

”Am transmis o adresă către Consiliul Județean Sibiu prin care cer să se analizeze instalarea de separatoare de sens pe porțiunea de drum indicată, cu scopul de a reduce numărul de accidente și a proteja viața și integritatea cetățenilor care folosesc această porțiune de drum național.

Astfel de separatoare de sens sunt deja utilizate cu succes pe alte șosele din țară, sunt o soluție eficientă și relativ simplă de a îmbunătăți siguranța pe aceste porțiunile de drum cu caracteristici mai speciale.

Investiția în astfel de măsuri de siguranță rutieră este relativ mică, dar cu beneficii semnificative participanții la trafic.

CITEȘTE ȘI: FOTO Accident cu trei mașini la Târnava – O persoană a ajuns la spital

De asemenea, am rugat-o pe doamna președintă a CJ să solicite Autorității Rutiere Române / ARR realizarea unui audit de siguranță rutieră la nivelul județului Sibiu, scopul acestuia fiind identificarea drumurilor și zonelor care prezintă riscuri mari pentru siguranța rutieră a șoferilor și pietonilor, în special identificarea zonelor în care infrastructura pentru pietoni este insuficientă sau impracticabilă.

Din 1999 și până în 2021, în județul Sibiu s-au produs 8.935 de accidente rutiere, din care au rezultat nu mai puțin de 12.831 de morți și răniți. 1.123 de persoane și-au pierdut viața.
E foarte mult, așa că trebuie să facem ceva. Repede și bine!

Sibiul, trebuie să fie un exemplu de bune practici, în ceea ce privește siguranța rutieră.
Poliția, autoritățile locale, dar și comunitatea trebuie să conlucreze pentru a identifica și implementa cele mai bune măsuri și proiecte pentru reducerea numărul de accidente și pentru creșterea nivelului siguranței rutiere din județ.” a scris politicianul pe Facebook.

Publică un comentariu

Comentariu