Ora de Mediaș
Știri în direct

Sentință în cazul crimei din fața clubului Șerabeva – Cuțitarul a primit 12 ani

Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în cazul crimei petrecută în fața clubului Șerabeva din Mediaș.  Cei trei acuzați au primit în total 21 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă fiind pentru Marius Rusu, un interlop din Alba, care tocmai fusese eliberat din închisoare și care a dat victimei 11 lovituri de cuțit.

Scandalul, care s-a terminat cu moartea unui tânăr de 25 de ani,  a început în clubul Șerabeva din Mediaș. Acolo a intrat Faghiura Marius Andrei (victima) și cu încă nouă persoane. Au mers direct la masa la care se afla Rusu Marius (criminalul). După nici un minut pe imagini se observă cum lucrurile degenerează și se creează o îmbulzează. Doi dintre scandalagii aruncă cu scaune, dar Rusu Marius scoate un cuțit cu o lamă de aproximativ 10 centimetri și începe să amenințe.

VIDEO: Crima de la Mediaș Imagini cu scandalul din club. Atacatorul a scos cuțitul și a turbat de furie!

Medieșeanul Marius Andrei Faghura a fost ucis după ce în fugă a alunecat pe zăpadă și a căzut, fiind ajuns de principalul inculpat, Marius Rusu. Una dintre cele 11 lovituri de cuțit care au urmat i-a secționat artera femurală. Până la sosirea Ambulanței, tânărul de 25 de ani a murit. 

În timp ce Marius Rusu îl lovea pe Fagura cu cuțitul, un alt bărbat dintre inculpați îl lovea pe tânărul căzut la pământ cu piciorul în cap. Spre sfârșitul filmării apare și ultimul dintre inculpați, medieșeanul Ovidiu Otvoș care îi aplică victimei câteva lovituri cu pumnul. Instanța l-a condamnat pe Marius Rusu la 12 ani și patru luni de închisoare, la care i se adaugă și pedeapsa neexecutată de 777 de zile, pentru că a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. Ceilalți doi inculpați au primit unul 5 ani de închisoare iar celălalt la 4 ani și două luni de închisoare.

video

Fragmente din sentința Tribunalului Sibiu

În baza 188 alin. 1 c.p. cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, 43 alin. 5 Cod penal art. 75 alin. 1 litera a Cod penal și a art. 396 alin. 10 Cod pr.pen. condamnă pe inculpatul ANGHEL PAUL, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Sentința nu este definitivă.

În baza 188 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. art. 75 alin. 2 litera b Cod penal și a art. 396 alin. 10 Cod pr.pen. condamnă pe inculpatul OTVOS OVIDIU IOAN, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, sporită la 4 ani şi 2 luni de închisoare pentru tulburarea liniștii publice.

 

În baza 189 alin. 1 litera e Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 75 alin. 1 litera a Cod penal, condamnă pe inculpatul RUSU MARIUS, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 12 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 67 alin.2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 371 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 75 alin. 1 litera a Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 67 alin.2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 372 alin. 1 litera a Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 75 alin. 1 litera a Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, În baza art. 67 alin.2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 38 al. 2 Cod penal, art.45 alin.1 Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului urmând ca acesta să o execute pe cea mai grea, de 12 ani închisoare, sporită la 12 ani şi 4 luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art.45 alin.5 Cod penal contopeşte pedepsele accesorii şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa accesorie prevăzută de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 43 alin. 2 Cod penal adaugă la pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 4 luni închisoare restul rămas neexecutat de 777 zile închisoare din pedeapsa de 13 ani închisoare dispusă prin sentinţa penală 288/28.04.2014 a Tribunalului Alba, definitivă prin decizia penală nr. 360/11.06.2014 a Curţii de Apel Alba Iulia, urmând ca inculpatul să execute în final 14 ani 5 luni şi 16 zile de închisoare.

 

loading...

Cpmentariile sunt închise

Nu mai esti conectat la internet