Artistul plastic Dan Perjovschi este cunoscut publicului sibian și nu numai datorită lucrărilor sale realizate pe celebrul deja zid din Sibiu, de lângă Teatrul Radu Stanca.

Ieri, 14 noiembrie artistul sibian a deschis o expoziție la New York, în cadrul căreia, prin arta sa, tratează problemele actuale ale societății americane, atât în ceea ce privește situația medicală, cât și cea politică.
În același timp, în cadrul expoziției deschise în America, vor fi vândute măști personalizate cu unul dintre desenele artistului sibian.
În cadrul expoziției americanii vor putea admira desene având ca teme Coronavirusul, proteste, și mișcarea BLM (Black lives matter).
„Expoziția a început cu un cuvânt înainte (un soi de teaser) pe geamul galeriei unde odată la două zile sau în fiecare zi era montat un desen al meu. Expoziția se numește The Nighmare it was/ The Nighmare it is – se referă și la situația politică și la cea medicală, America fiind centrul infecțiilor Covid acum) și, pentru că a câștigat Biden și nu bufonul Trump, partea de Nightmare it Is va fi tăiată cu o linie orizontală” a declarat Dan Perjovschi.
O piesă centrală a expoziției va fi un perete plin cu vederi cu Statuia Libertății, unde statuia e decupată și scoasă în spațiu, în așa fel încât să pară că arată cu degetul, către vizitatori. „Ideea este că libertatea este și datoria cetățenilor, a noastră a tuturor, și nu doar a guvernului” explică Dan Perjovschi această lucrare.
Mai multe detalii despre expoziția artistului sibian le puteți găsi AICI

Publică un comentariu

Comentariu