Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un Cod Galben de caniculă pentru aproape tot judeţul Sibiu pentru 13 şi 14 iulie. Sub cod Galben sunt şi alte judeţe din Nord-Vest, Centru, Sud și Sud – Est.

Este cod portocaliu de caniculă în cinci județe din zona de Vest a țării, unde temperaturile vor fi de 37 – 39 de grade în stația de măsurare. Disconfortul termic va fi accentuat. În Nord-Vest, Centru, Sud și Sud – Est este cod galben de caniculă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37 – 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 – 20 de grade.

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă în Nord-Vest, Centru, Sud și Sud-Est.

În după-amiaza și seara de marți, pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru marți și miercuri.

Publică un comentariu

Comentariu