SMURD Sibiu a achiziționat un ecograf portabil pentru ambulana de reanimare.  Proiectul “FAST- ecograf portabil pentru Ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) SMURD Sibiu” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitare Sibiu.

Dr. Csillag Paul-Bogdan, medic coordonator SMURD Sibiu, coordonator proiect:

„ Dragi sibieni, avem plăcerea și bucuria  de a vă anunța achiziționarea unui ecograf portabil pentru ambulanța de reanimare SMURD Sibiu.Acest ecograf ajută la diagnosticarea precoce, “în teren”, a leziuniloramenințătoare de viață în cazul pacienților critici (accidentați, comatoși, care au suferit un infarct miocardicetc) și la acordareaunorîngrijirimedicale de calitate.

Sub sloganul “SMURD aleargă FAST”, s-a reușit mobilizarea unui mare număr de alergători (SMURD, ISU, Salvamont, prieteni, cunoștințe) dar mai ales, susținători, astfel încât, la final, am reușit să strângem 53903 lei ( cu 50% mai mult decât ne propusesem). Din această sumă s-a reușit achiziționarea ecografului portabil, iar din fondurile care au rămas se realizează un alt proiect, a cărui finalizare sperăm să o anunțăm în scurt timp.Considerăm aceste două proiecte ca fiind de importanță foarte mare pentru starea de sănătate a comunității.

Cu toții am trăit un  sentiment fantastic la final (mai ales că a fost primul nostru proiect de anvergură), iar pentru acest lucru nu putem decât să vă fim recunoscători vouă, celor care ați făcut acest vis posibil.MulțumimsibienilorșiFundațieiComunitare Sibiu pentrusprijin.”

Lt.Col. Trefaș Lucian, Inspector Șef al ISU Sibiu

“Inițiativa voluntarilor SMURD Sibiu de a înscrie un proiect la Maratonul Sibiu 2021 a fost întâmpinată cu entuziasm de colectivul ISU Sibiu. Nu putem decât să ne bucurăm astăzi de atingerea obiectivului acestui proiect prin achiziționarea ecografului portabil FAST care a intrat în dotarea ambulanței de terapie intensivă mobilă. Cu această ocazie ne exprimăm aprecierea față de rezultatele obținute de parteneriatul comunitate-salvatori și suntem convinși că utilizarea acestui echipament va conduce la eficientizarea misiunilor de salvare a vieților desfășurate de SMURD Sibiu.”

Pop Bianca, student voluntar SMURD Sibiu

“Pentru mine SMURD reprezintă o parte importantă a vieții, multe dintre activitățile din timpul facultății desfășurându-se în jurul acestui serviciu. Când am pornit proiectul pentru achiziționarea ecografului portabil prin intermediul fondurilor strânse la Maratonul Internațional Sibiu, mi s-a părut o modalitate foarte bună de a oferi SMURD-ului o dotare de care avea atâta nevoie și totodată să lăsăm ceva în urma noastră, ceva de care să se bucure multe generații viitoare. Cu siguranță vom mai alerga pentru SMURD la următoarele ediții și mă bucur că încă de la început un număr atât de mare de persoane s-a mobilizat pentru susținerea cauzei noastre.”

Publică un comentariu

Comentariu