Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu și Spitalul Orășenesc din Cisnădie sunt cele trei unități sanitare din județ care au cerut reorganizarea secțiilor COVID-19. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu spune că solicitarea vine în contextul reducerii considerabile a numărului de cazuri noi confirmate.

„Până la acest moment, un număr de 3 unități sanitare din județul Sibiu au solicitat reorganizarea secțiilor COVID-19 în contextul scăderii numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, care au depus solicitări scrise, cât și Spitalul Orășenesc Cisnădie”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Deocamdată se așteaptă noile reglementări date de Ministerul Sănătății pentru a putea lua o decizie în privința acestei reorganizări.

„O decizie finală în privința avizării acestor modificări nu a fost luată, întrucât se așteaptă o serie de reglementări de la Ministerul Sănătății în acest sens. Întrucât încă ne confruntăm cu pandemia de COVID-19, o condiție pentru aprobarea la nivel județean a reorganizării zonelor roșii și verzi este asigurarea posibilității de a reveni la structura de secții roșii, în termen de 24 de ore, în cazul în care situația o va impune”, mai spune Gaal.

Potrivit ultimelor informații transmise de autorități, miercuri la ora 08:00 erau ocupate 103 paturi din spitalele Covid.

Publică un comentariu

Comentariu