Ora de Mediaș
Știri în direct

Sprijin financiar de la primăria Mediaș pentru bisericile din oraș

Bisericile din muncipiul Mediaș vor fi susținute financiar de către primăria Mediaș. Banii vor fi pentru modernizarea și reabilitarea cultelor religioase din oraș.

Miercuri, în cadrul ședintei ordinare a Cosiliului Local Mediaș vor discuta și cel mai probabil apropa acest proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Mediaș cultelor religioase.

Parohia Ortodoxa Română Buna Vestire din Mediaș, situată pe strada 1 Decembrie nr. 24 va primi suma de 32.000 lei pentru reparații exterioare și susținerea cheltuielilor de întreținere.

Parohia Reformată Mediaș, de pe strada Unirii nr. 24 va primi suma de 12.000 lei pentru susținerea costurilor de încălzire: apă, curent și salubritate.

23.000 lei merg către Parohia Ortodoxă Sf. ap. Petru și Pavel de pe strada După Zid numărul 2, unde se vor executa lucrări de reparații exterioare.

25.000 lei merg către Parohia Greco-Catolică Română Unită cu Roma de pe strada Mihai Viteazu, unde se vor executa lucrări la acoperișul bisericii.

Parohia Ortodoxă Română – Catedrala I Mediaș, de pe strada Andrei Șaguna are nevoie de ajutor financiar pentru plata utilități și achiziționarea de scaune pliabile pentru curtea bisericii. Primăria Mediaș va acorda un buget de 20.000 de lei.

Parohia Catolica Mediaș de pe strada Mihai Vitează va primii suma de 12.000 de lei pentru amenajarea grupului santinar pentru personae cu dizabilități, reparații curente grup sanitar și corridor.

Biserica Creștină Penticostală Betel din strada Avram Iancu numărul 35 va fi ajutată cu banii de la primăria Mediaș pentru susținerea costurilor de incălzire. Biserica va primii suma de 18.858 de lei.

Parohia Greco-Catolică Mediaș IV Sf. Ap. Petru și Pavel de pe strada Sticlei va primii suma de 20.000 de lei pentru achiziționarea și montarea cruci turla.

5.000 de lei vor merge către Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Mediaș de pe strada Izvorului. Acești bani se vor folosii la renovarea acoperișului.

În total, 177.858 de lei vor fi repartizații către bisericile din municipiul Mediaș pentru diferite lucrări de modernizare și reabilitare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet