Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul a pregătit mai multe măsuri pentru începerea anului școlar 2020 – 2021, printre care alocarea a 175 de milioane de euro autorităților locale pentru a achiziționa tablete, laptopuri și materiale sanitare.

„Am avut în primă lectură mai multe acte normative legate de începutul școlii, între care un act normativ este OUG prin care alocăm 175 miliaone de euro autorităților locale și către unitățile de învățământ pentru a achiziționa tablete, măști, dezinfectanți, toate echipamentele necesare pentru a proteja sanitar copiii, relatează Digi24.

Pregătim o altă OUG ca acolo unde se suspendă orele, o perioada de timp, pe perioada respectivă să continuăm măsura din starea de urgență și anume să plătim 75% din salariu pentru un părinte pentru a sta acasă cu copilul, dar repet, această măsură va fi folosită numai acolo unde se vor lua decizii de către comitetele de urgență că se vor suspenda școlile. Pregătim resurse suplimentare pentru alte tipuri de îmbunătățiri, de pregătire a școlii.

De asemenea, am pregătit un proiect de lege pentru a putea angaja cadre didactice, personal nedidactic, medici școlari, asistenți școlari, acolo unde este nevoie Avem în derulare, pe finalizare, o procedura de achiziție pentru 250.000 de tablete. (…) Vom deconta tabletele achiziționate de autoritățile locale. Vom deconta până în 500.000 de tablete suplimentar față de cele 250.000 care fac obiectul licitației. Avem o procedură de achiziție pentru 174.000 de laptopuri, desigur ele vor fi mai degrabă pentru cadrele didactice, table interactive, camere web, vom lansa manuale 3D care vor susține forma de învățământ deonline. Avem o serie de măsuri pentru începerea anului școlar”.

 

Publică un comentariu

Comentariu