Ora de Mediaș
Știri în direct

Starea de carantină se prelungește cu încă 7 zile în reședința de județ

Specialiștii DSP Sibiu propun păstrarea carantinei în Municipiul Sibiu pentru încă șapte zile, chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu Covid 19 au început să scadă.
Re3prezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că acest lucru este necesar pentru a fi siguri că rata de infectare intră într-adevăr pe o pantă descendentă.
„Ei spun că este necesară această abordare pentru a fi siguri că municipiul intră cu adevărat într-o pantă descendentă a pandemiei. ”Este o scădere, care probabil că va fi mai mare în acest week-end prelungit pentru că lumea nu va circula, neavând ce face și va sta în case și va respecta măsurile. Probabil că această carantină se va întinde pe încă șapte zile, pentru a vedea într-adevăr cât de mult a scăzut rata de infectare. Dar se vede că a avut efect. Se vede că am trecut de un vârf, acest platou pe care ne situam, și începem să scădem”, a declarat inspectorul șef din cadrul DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu.
Perioada de carantină a început la Sibiu în data de 16 noiembrie și era prevăzută înițial pentru o perioadă de 14 zile, urmând să expire luni, 30 noiembrie. Dacă se va lua decizia de continuare a carantinei, aceasta ar urma să acopere și ziua alegerilor din 6 decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet