Un grup format de stundeți și profesori ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și a unei universității din Norvegia au fost prezenți marți la Stația de Epurare a Apelor Uzate din municipiul Mediaș. Grupul de studenți români și norvegieni a fost condus de profesorii Lasse Berntzen, Daniel Morariu, Anca Șipoș și Adrian Florea.

”Am fost onorați să fim gazde astăzi, la Stația de Epurare a Apelor Uzate din Mediaș a unui grup de studenți și profesori din România și Norvegia, participanți la școala de vară din cadrul proiectului MAPIoT, derulat în parteneriat de către Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și University of South-Eastern, Norvegia.

Obiectivul principal al proiectului MAPIoT este de a construi capacități și de a facilita implementarea tehnologiilor digitale în agricultură. Totodată, proiectul urmărește transferul cunoștințelor și tehnologiilor digitale din domeniul științei Calculatoarelor în domeniile Agricultură, Ingineria proceselor și produselor alimentare, având ca scop creșterea productivității în agricultură, îmbunătățirea proceselor de producție și îmbunătățirea protecției mediului înconjurător. Turul Stației de Epurare a fost ghidat de specialiștii companiei noastre, Enikő Gașpar – Şef Departament Epurare Apă Uzată și a fost unul interesant și interactiv, în care studenții au aflat o serie de informații referitoare la procesele tehnologice și cu precădere în aria lor de interes, legată de protecția mediului înconjurător. Ne bucură interesul arătat de mediul academic pentru amplasamentul societății noastre, considerând că este un exemplu de bune practici. Dincolo de aceasta, suntem bucuroși de interesul studenților pentru activitățile noastre și reiterăm faptul că am fost și suntem întotdeauna deschiși la colaborări care vizează activități educaționale, menite să formeze viitori specialiști. Le mulțumim profesorilor pentru interes și implicare, iar studenților le dorim mult succes în activitățile lor!” au transmis reprezentanții ATM Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu