Summitul european și Ziua Europei vor fi marcate în centrul Sibiului printr-un eveniment dedicat muzicii, dansului și a gusturilor Sibiului.

„Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare așa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste”, spune Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Super concert ACADELIA. După o călătorie și în cultura populară a României, Piața Mare va fi scena unui concert a celui mai în vogă artist român al momentului: Delia, o prezență constantă în topurile muzicale naționale.

Cele 30 de videoclipuri realizate de Delia până acum depășesc 500 de milioane de vizualizări. Sibienii vor avea parte de una dintre cele mai grandioase producții muzicale realizate vreodată în România. Show-ul Acadelia este o producție tehnică excepțională, cu jocuri de lumini și umbre, efecte 3D și inclusiv confeti în formă de acadele.

Două evenimente gastronomice marca Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019.

• 8-9 mai. Pe strada Turnului va avea loc un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale și rețete tradiționale preparate la fața locului.

• 8-12 mai. Pe strada Cetății va avea loc Sibiu Summit of Taste, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol absolut impresionant cu această ocazie. Pe scena din Piața Mare va fi ilustrată prin joc și muzică o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României. Conceptul propus de Silvia Macrea, managerul ansamblului și unul dintre coregrafii spectacolului din 9 mai, va derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin intermediul fotografiilor, urmat de un tur de forță și grație prin tradițiile din Transilvania, Moldova și Muntenia. De asemenea, Banatul și Maramureșul vor contribui cu frumoase obiceiuri de nuntă, însuflețite de solistele Stana Stepănescu și Oana Tomoioagă. Finalul spectacolului va readuce spectatorii la Sibiu, pe Valea Târnavelor, zonă renumită pentru podgoriile întinse și vinul bun de altădată. Coregrafia spectacolului este realizată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, iar conducerea muzicală stă sub bagheta maestrului Gabriel Popescu

Publică un comentariu

Comentariu