Medieșenii sunt invitați în această după-amiază la Sala Traube pentru a urmări o minunată piesa de teatru.

De la ora 18:00, la Sala Traube din Mediaș are loc piesa de teatru ”O noapte furtunoasă”.  Persoanele sunt 18 ani vor putea intra gratis, în limita locurilor disponibile.

Dacă ar fi să rezumam piesa O NOAPTE FURTUNOASĂ am începe să amintim despre clasicul triunghi amoros soț-soție-amant, Titircă – Veta – Chiriac, o femeie divorțată cu aere de ingenuuă – Zița, un june viitor politician și patriot înfocat – Rică Venturiano, un polițist cu raison și rigid – Nae Ipingescu, și un copil de casă, amărât și un fumător împătimit – Spiridon.

Lumea prezentată de Caragiale este o lume defectuoasă, parazitară. Dacă o lume defectuoasă devine defectuoasă înseamnă că de fapt a devenit o lume normală. Dar ce înseamnă lume normală în zilele noastre ? Dar dacă totul s-ar petrece într-o realitate paralelă ? istorie alternativă ? o realitate steampunk ? în care acțiunea se desfășoară într-o fabrică de cherestea unde comicul de limbaj se transformă într-un limbaj mecanicizat iar replicile personajelor nu sunt de fapt, decât linii de cod de programare.

Spațiul de joc seamănă cu un șantier, în care rotițe mecanice și macarale turn determină mișcarea personajelor într-o structură automatizată, construită parcă să redea metronomic marele mecanism teatral al tipurilor de comic de limbaj, de situații, de moravuri.

Prețul unui bilet este 10 lei. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 4.

Publică un comentariu

Comentariu