Primăria Municipiului Mediaș a organizat în prima zi a Sărbătorii Pascale o nouă ediție a tradiționalului joc de Țuru, care se desfășoară în cartierul Moșnei încă din anul 1926. 

La întrecerea sportivă asemănătoare jocului de oină au asistat aproximativ 1000 de medieșeni, care și-au încurajat echipele favorite și au urmărit spectacolul de cântece și dansuri populare pregătite cu această ocazie. Competitorii care au participat la jocul demonstrativ, coordonați de către domnul Dinu Bănceu, au fost recompensați la finalul evenimentului cu diplome, medalii și trofee de către primarul municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, felicitându-i pentru păstrarea acestei tradiții în municipiul nostru.

Adresăm mulțumiri artiștilor care au luat parte la manifestarea desfășurată în Duminica Paștelui, jucătorilor de țuru, dar și tuturor medieșenilor care au fost prezenți la acest eveniment important pentru comunitatea noastră, a cărui tradiție trebuie continuată.

Join the Conversation

1 Comentariu

  1. din 1926 se joacă joculTuru și în 2024 tăiem panglica😱.ori suntem proști ori suntem proști din două una dar din ce se vede amândouă 😬😬

Publică un comentariu

Comentariu