În ultimele 24 de ore în judeţul Sibiu s-au dat trei sancţiuni în valoare totală de 1.000 de lei pentru oameni care nu au respectat carantina. A fost aplicată o singură amendă pentru un bărbat de 25 de ani din Dumbrăveni pentru că nu a respectat carantina. Totodată au fost date şi două avertismente.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire

la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

La nivelul județului Sibiu, în acțiunile de control au fost angrenați 68 de polițiști, fiind verificate 837 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 142 de mijloace de transport, din care 5 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei, dintre care 2 sancțiuni cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din orașul Dumbrăveni, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 7,16 /1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Publică un comentariu

Comentariu