FOTO arhivă

Un tânăr de 17 ani, domniciliat în județul Iași a fost prins la volanul unui autoturism fără permis de conducere și sub influența drogurilor.

”La data de 01.07.2022, în jurul orei 01:50, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe str. Școala de Înot, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat din Iași, în vârstă de 17 ani. 

În urma testării cu aparatul DrugTest, tânărul a avut un rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, iar mașina i-a fost încredințată spre a o conduce de către bărbatul care se afla împreună cu acesta în autoturism, în calitate de pasager (bărbat, în vârstă de 19 ani, sibian). 

La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persană care nu deține permis de conducere, conducere sub influența substanțelor psihoactive, respectiv încredințarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere. ” a transmis Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu