Românii care au de recuperat taxa auto o mai pot face până vineri, 31 august a.c, depunând o cerere de restituire la autoritatea fiscală unde sunt arondați.

Banii vor fi înapoiaţi cu dobândă până la sfârşitul anului, dacă taxa a fost plătită înainte de anul 2013, şi până în martie anul viitor în cazul timbrului de mediu.

De asemenea, dacă cererea depusă este respinsă de Fisc, atunci se poate depune o contestație în 45 de zile. În cazul în care este respinsă și contestația, atunci poate fi dată în judecată autoritatea fiscală respectivă.
Concret, termenul de 31 august 2018 este prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, referitor la restituirea taxei auto.

”Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi dobânzile aferente stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive, precum şi cheltuielile băneşti stabilite de aceste instanţe şi orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită, pentru care la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă nu au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire, precum şi cele care devin executorii după data de 31 august 2018”, se arată în ordinul privind normele metodologice pentru aplicarea OUG 57/2017.

Publică un comentariu

Comentariu