Ora de Mediaș
Știri în direct

Temperaturi ridicate de Paște la Mediaș – Ce spun meteorologii

Roman 300

Sâmbătă, o zi mai caldă decât ar trebui la această dată -în majoritatea zonelor ţarii, dar în special în sud şi în sud-vest, unde se vor înregistra maxime chiar şi cu 10 grade peste cele normale.

La nivelul întregii ţări, maximele vor fi cuprinse, mâine, între 14…16 grade pe litoral şi 28 de grade în sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la deal şi la munte, unde, mai ales în orele amiezii, local vor cădea averse de ploaie, posibil moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice. Ploi slabe se vor semnala, pe spaţii mici, şi în extremitatea de vest a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zonele montane, unde rafalele vor atinge 70…75 km/h, şi local în sudul Transilvaniei şi estul Munteniei, cu viteze de 50…55 km/h

În prima zi de Paşti se răceşte jumătatea nordică a ţării, local chiar semnificativ. În plus, va fi mai mult înnorat şi va ploua pe arii relativ extinse. În jumătatea sudică a ţarii, însă, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, însa spre după-amiaza, instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat. Asta înseamnă că se va înnora, va ploua în aversa, vor fi intensificări de vânt şi descărcări electrice -pentru început în sudul Transilvaniei, în zonele montane şi submontane, apoi şi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, local şi în Banat şi Oltenia. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de precipitaţii mai însemnate, iar pe spaţii restrânse vor fi posibile vijelii şi grindină. Cum spuneam, toate pe fondul unei zile foarte calde maximele vor fi cuprinse între 12…14 grade în nordul ţarii şi în jurul a 27 de grade în extremitatea sudică.

Luni, a doua zi de Paşti, temperaturile scad accentuat faţa de duminică, de această dată în jumătatea de sud a ţarii, astfel că vom vorbi despre o vreme mai rece decât normal, în majoritatea zonelor. Luni, la amiază, maximele vor fi cuprinse între 11 grade în nordul Moldovei şi nu mai mult de 18, în Banat. În sudul ţării se va înnora temporar şi pe alocuri va ploua slab, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. În restul ţării, cerul variabil, vânt slab şi moderat, cu intensificãri temporare în est şi sud-est.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet