foto SalutFăgăraș.ro

Sâmbătă, 9 septembrie, 350 de tineri din cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși ediția locală, care anul acesta a avut loc la Mediaș.

Programul a început dimineața cu o Liturghie arhierească, oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de corul catedralei din Mediaș împreună cu un grup de copii, ale căror voci au umplut biserica de har și bucurie.

După Liturghie, tinerii au participat la un moment de muzică și dans oferit de trei grupuri locale: Centrul pentru copii și tineri „Sfinții Timotei și Mavra” al Parohiei Slimnic I, grupul de chitara “Zâmbete și Acorduri” din Sadu și grupul de copii ai Parohiei Micăsasa.

În continuarea zilei, tinerii au participat la o procesiune prin oraș, urmată de un flash-mob în Piața Primăriei Mediaș. După prânz, o parte dintre ei au vizitat câteva muzee ale municipiului, iar alții au mers în vizită la vârstnicii de la două centre de îngrijire, pentru a le oferi câteva momente de bucurie prin cântec și rugăciune.

În după-amiaza târzie, tinerii au participat la o conferință despre conflictele generației digitale, susținută de domnul Adrian Opre, decan al Facultății de Psihologie din Cluj-Napoca.

Ziua s-a încheiat cu un concert care a avut loc în sala Traube a comunității medieșene.

Tinerii au fost foarte mulțumiți de această întâlnire, care le-a oferit ocazia de a se întâlni cu alți tineri care împărtășesc aceleași valori, de a participa la activități de spiritualitate și cultură și de a se implica în activități de voluntariat.

„ITO Mediaș a fost o experiență de neuitat, care mi-a adus multe bucurii. Am fost impresionat de ospitalitatea și dragostea cu care am fost întâmpinați de organizatori și voluntari. Am avut ocazia să mă apropii de alți tineri care împărtășesc aceleași valori cu mine și să învăț lucruri noi despre spiritualitate și cultură. Această întâlnire m-a motivat să fiu un mai bun creștin și un mai bun om”, a declarat Matei, unul dintre tinerii participanți, scrie portalul de știri SalutFăgăraș.

„Întâlnirea mi-a depășit așteptările. Am fost întâmpinați cu multă căldură de către preotul și voluntarii care s-au ocupat de noi. La Sfânta Liturghie, răspunsurile copiilor au fost minunate, m-au impresionat și mi-au îndulcit inima. Activitățile și procesiunea ne-au amintit de bucuria de a fi creștin. Vizita la azil a fost un moment sensibil, deoarece vârstnicii ne-au ascultat cu mare drag și le-am adus o mică bucurie”, a declarat Adriana, o altă tânără participantă.

Publică un comentariu

Comentariu