Doi tineri din județul Sibiu au ajuns în spatele gratiilor, fiind cercetați într-un dosar instrumentat de DIICOT. La cererea lucrătorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, judecătorii au dispus arestarea preventivă pentru treizeci de zile pentru trafic de droguri.

Sursele Ora de Sibiu spun că cei doi traficanți ar fi din municipiul Mediaș. Tinerii ar fi vândut droguri de risc în formă continuată pe raza județului. Aceștia au ajuns în vizorul DIICOT, iar acum au fost arestați preventiv.

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu. 1. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului X.P., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 10.03.2022, până la data de 08.04.2022, ora 24,00 inclusiv. 2. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului G.G.I., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 10.03.2022, până la data de 08.04.2022, ora 24,00 inclusiv”, se arată în minuta ședinței.

Niciunul dintre cei doi tineri nu a fost de acord cu decizia judecătorilor, astfel că au făcut contestații, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. Acestea au fost respinse, astfel că măsura rămâne valabilă până cel puțin în 8 aprilie.

„Respinge contestațiile inculpaților X. Patric şi G. G. Ignat, formulate împotriva încheierii nr. 30/CC/2022, pronunţată la data de 10.03.2022 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obligă pe fiecare inculpat la plata către stat a sumei de 150 lei, reprezentând cheltuieli judiciare”, se arată în soluția publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Cei doi traficanți se află acum în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu