Ora de Mediaș
Știri în direct

Transgaz Mediaș a semnat Memorandumul de Înțelegere pentru preluarea gazelor care vor fi produse de Black Sea Oil & Gas

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a semnat, cu Black Sea Oil &Gas (BSOG), Memorandumul de Înţelegere pentru utilizarea şi dezvoltarea reţelei de transport gaze naturale pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD).

Memorandumul mai vizează şi cooperarea în domeniul cercetării, inovării şi transferului tehnologic.

„Memorandumul de Înţelegere descrie principiile de bază, responsabilităţile şi cadrul de cooperare pentru execuţia conductei de transport gaze naturale ceva prelua în Sistemul Naţional de Transport gaze naturale, gazele tratate la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa. De asemenea, Memorandumul de Înţelegere mai vizează cooperarea în domeniul cercetării, inovării, transferului tehnologic, decarbonizării şi utilizăriinoilor tehnologii, injectarea hidrogenului în conducta de gaze pentru a extrage gazul ecologic, contribuindastfel la atenuarea schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Memorandumul pentru utilizarea şi dezvoltarea reţelei de transport gaze naturale pentru Proiectul MGD a fost semnat de Ion Sterian, director general al Transgaz şi de CEO-ul Black Sea Oil & Gas, Mark Beacom. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai managementul executiv al celor două companii.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate,performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet