Biertan, localitate care concurează pentru „Cel mai frumos sat din lume”, scoate la vânzare trei case la prețuri mici.

Biertan, un sat săsesc din Transilvania, este cunoscut pentru Biserica Fortificată, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Dar localitatea are și alte atracții, cum ar fi casele vechi construite în stil baroc transilvănean, cu fațade pastelate și decorațiuni cu motive viticole.

O atracție unică este „Închisoarea îndrăgostiților”, construită într-unul dintre cele șapte turnuri ale fortificației. Această închisoare avea un rol special: cuplurile aflate în conflict erau închise aici timp de câteva zile, pentru a-și rezolva problemele și a-și salva căsnicia.

Revenind la proprietățile pe care localitatea le pune acum spre vânzare, trebuie menționat că două dintre acestea sunt situate în satul Biertan, care se și învecinează, iar cea de-a treia în satul Richiș. Licitația are ca preț de pornire – 80.000 de lei (16.000 de euro), pentru două dintre proprietăți. În ultimii ani, casele au fost locuite, dar când nu au mai putut fi găsiți chiriași s-a decis scoaterea lor la vânzare, scrie ziarul Adevărul.

Primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir, a menționat că este vorba despre proprietăți destul de generoase, una dintre ele având peste 400 de metri pătrați.

Cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în data de 11 octombrie, ora 10.00. Licitația va avea loc în data de 16 octombrie, ora 10.00, la sediul Primăriei Biertan.

Două dintre proprietăți au mai fost scoase la vânzare și anul trecut. Prim-gospodarul comunei Biertan a mai precizat și că fiind vorba despre clădiri vechi au nevoie de reparații, dar renovările nu sunt imposibile, cu singura mențiune că trebuie să respecte specificul autentic. Două dintre ele au nevoie de intervenții la structura de rezistență.

Pentru cea mai generoasă dintre proprietăți, cea de la Richiș, prețul de la care pornește licitația este de 210.000 de lei (42.000 de euro).

În satul Biertan, suprafața caselor scoase la vânzare este cuprinsă între 103 și 225 mp. Ambele dețin terenuri aferente – de 166 mp și respectiv 388 mp.

Cea mai generoasă dintre proprietățile oferite deține o casă în suprafață de 421 mp și un teren generos de 2.050 mp, în satul Richiș. Toate trei fac parte din domeniul privat al comunei.

Biertan se numără printre cele cinci localități din România înscrise în cursa din acest an pentru „Cel mai frumos sat din lume“, inițiată de Organizația Mondială a Turismului.

Publică un comentariu

Comentariu