Ora de Mediaș
Știri în direct

Trei zile de distracție la ”Festivalul Verzei” de la Moșna – Programul complet

De vineri și până duminică, locuitorii din comună Moșna vor marca Festivalul Verzei, un eveniment cu o tradiție de peste 12 ani.

Festivalul Verzei de la Moşna a atras an de an sute de spectatori. Acest eveniment este organizat de către Primăria Comunei Moșna și sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Startul evenimentului are loc vineri, 12 octombrie, de la ora 10, când toți invitații vor fi primiți la Centrul de Informații Turistice din Moșna, unde are loc vernisajul expoziției” Marea Unire”.De la ora 12 este programată dezvelirea Monumentului Eroilor din comună Moșna, iar de la ora 17 are loc simpozionul cu tema” Marea Unire și Gastronomia. Prima zi a festivalului va fi încheiată cu un recital de muzică folk, jazz și pop rock sub denumirea” Muzică în Cetate”.

În a doua zi a festivalului, sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 10 va avea loc parada căruțelor cu recolta acestui an și vizitarea circuitului ecomuzeu Moșna. De la ora 13 are loc premierea cuplurilor de aur și un spectacol folcloric” Moșna în sărbătoare – Uniți în cântec și joc”. Ziua de sâmbătă va fi întreţinută de către Ansamblul Folcloric” Cununa Moșna,” Cununița” din Alma Vii, Ansamblul” Cucuna” Agnita,” 60 Plus” Alba Iulia și” Izvoarele” din Blaj, dar și intrepreți de muzica populară vor urca pe scena din comună Moșna, precum Filuț Tabără, Maria Dan Păucean, Bogdan Toma și Mirela Mănescu Felea. Seara de sâmbătă va fi încheiată cu un foc de artificii.

Sâmbătă și duminică în centru istoric al comunei Moșna va fi pregătit un târg cu produse tradiționale, care va fi deschis între orele 10:00 și 19:00.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet