Ora de Mediaș
Știri în direct

Trimis în judecată pentru fals în acte – Marcel este angajatul primăriei Copșa Mică

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului CIOBOTĂ MARCEL, având calitatea de funcţionar public (consilier cu atribuţii în compartimentul agricol) în cadrul Primăriei Copşa Mică – judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, – fals intelectual, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2014-2019, inculpatul Ciobotă Marcel, având calitatea menţionată mai sus, ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (adeverinţe, contract de comodat) în scopul de a obţine în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

De menţionat este faptul că, adeverinţele respective au fost falsificate chiar de inculpat, dată fiind calitatea sa de funcţionar public în cadrul Primăriei Copşa Mică – judeţul Sibiu. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 43.071 lei.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet