România este o țară frumoasă care ascunde în orice colț locuri spectaculoase. Mii de străini vin anual în România pentru a se relaxa în concedii.

Potrivit site-ului Cntravel, străinii au rămas fermecați de aceste locuri minunate din țara noastră.

  1. Orașul Sighișoara, la 40 de kilometri de Mediaș
    Centrul istoric a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Mureș și în patrimoniul mondial UNESCO

  2. Lacul Roșu
    Este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, la poalelee Muntelui Hașmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier.
  3. Castelul Bran
    Iniţial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la baza forma unui patrulater neregulat. În timp, ea a suferit numeroase modificări. I-a fost adăugat turnul de sud, un alt turn dreptunghiular a fost construit la est, iar între anii 1883 şi 1886, acoperişul Castelului a fost îmbrăcat cu ţiglă.
  4. Transfăgărășan
    Leagă Muntenia de Transilvania, străbate cei mai înalți munți din România: Făgăraș, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor apline din România, după Transalpina din Munții Parâng, care urcă până la 2.145 metri.
  5. Salina Turda
    Salina Turda s-a redeschis în 1992 şi este vizitabila tot timpul anului. În 2017 se puteau vedea fostele mine Iosif, Rudolf, Ghizela şi Terezia. De asemenea, demne de văzut sunt şi utilajele medievale bile conservate din mână, de altfel unice în Europa, cum ar fi fierăria, crivacul şi moară de sare.

  6. Sarmizegetusa
    Sarmizegetusa Regia a fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din şase fortăreţe dacice din Munţii Orastiei folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. După cucerirea Daciei şi înglobarea ei în Imperiul Roman, capitală a fost mutată la Ulpia Traiana, aflată la 40 de km depărtare.
  7. Statuia Regelui Decebal
    Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55m, aflat pe malul stâncos al Dunării, în apropiere de Orşova. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat şi finanţat ideea acestei lucrări.
  8. Balea Lac
    Este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034m, în Munţii Făgăraş. În 1932, lacul şi o suprafaţă de aproximativ 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervaţie naturală. Au fost construite drumuri de acces în munte, iar în 1975 pentru facilitarea accesului la cabană şi la traseele de creastă, s-a amenajat linia de telecabina.
  9. Masivul Ceahlau
    Masivul Ceahlău este cel mai înalt dintre grupa Munţilor Bistriţei. Este străbătut de paralelă 47 grade latitudine nordică şi de meridianul 25 grade longitudine estică. Cel mai apropiat oraş este Bicaz. La poalele lui, la circa 800 de m altitudine se afla staţiunea turistică Durau.
  10. Cimitirul Sapanta
    Este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate şi picturile naive reprezentând scene din viaţă şi ocupaţia persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanţe umoristice, persoanele respective.
  11. Delta Dunarii
    Aflată în mare parte în Dobrogea, România şi parţial în Ucraina, este a doua ca mărime şi cea mai bine conservată dintre deltele europene.
  12.  Castelul Corvin
    Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.
  13. Timișoara
    Numele localităţii provine de la cel al răului Timiş, combinat cu substantivul maghiar văr, „cetate”, adică Cetatea Timisului. Situat pe răul Bega, oraşul este considerat capitala oficială sau inima regiunii istorice Banat. Clădiri emblematice ale oraşului sunt Catedrala Mitropolitană şi Opera Naţională din Piaţa Victoriei, dar şi Catedrala Ortodoxă Sarba din Piaţa Unirii. Printre obiectivele turistice se număra Castelul Huniade, Palatul Baroc, Muzeul Satului Bănăţean şi Grădina Zoologică.
  14. Casinoul Constanta
    Este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale oraşului Constantă, fiind ridicat în anul 1909 şi inaugurat în luna august a anului 1910.
  15. Cheile Nerei, Parcul National Beusnita
    Parcul naţional reprezintă o zonă montană cu abrupturi calcaroase, doline, lapiezuri, peşteri (Peştera Lenuta, Peştera de sub Padina Popii, Peştera Bijuteria), avene, grohotişuri, chei, cascade, ponoare, pajişti şi păduri. Acesta include rezervaţiile naturale Cheile Nerei – Beusnita, Izvorul Bigar, Ducin şi Valea Ciclovei – Ilidia.
  16. Vidraru
    Conform „Planului de Apărare al Argesului”, împotriva dezastrelor, dacă s-ar întâmpla că barajul Vidraru să se rupă, viitura ar atinge 12 metri înălţime în Piteşti, în 72 de minute de la ruperea barajului.
  17. Palatul Parlamentului
    Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafaţă din lume, şi cea mai scumpă clădire administrativă din lume şi cea mai grea clădire din lume.
  18. Brasov
    Patron al oraşului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casă Sfatului, având stema Brasovului sculptată dedesubt în relief.
  19. SibiuMunicipiul Sibiu a reprezentat şi reprezintă unul dintre cele mai importante şi înfloritoare oraşe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniştilor saşi stabiliţi în zonă.

Publică un comentariu

Comentariu