Ora de Mediaș
Știri în direct

Ultimele pregătiri pentru Ziua Națională a României – Programul complet

Ziua Națională a României va fi celebrată în municipiul Mediaș printr-o serie de manifestări culturale, ceremonialuri religioase, militare, civile și spectacole de muzică populară, dedicate Sărbătorii Marii Uniri de la 1918, independenței și integrității Statului Român modern.

Nu vor lipsi, în acest an, din programul zilei de 1 Decembrie, recitalurile folclorice de excepție, susținute de interpreți consacrați de muzică populară precum Ionuț Fulea și Veta Biriș.

Alături de aceștia, în cadrul spectacolului de muzică și dansuri populare, vor evolua artiști, formații și ansambluri reprezentative ale zonei Târnavelor și Mureșului: Ciprian și Mihaela Istrate, Bogdan Toma, Cristian Roman, Ansamblul folcloric ,,Purtata’’ Mediaș și Grupul instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie’’.

Unul din momentele mult așteptate, în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Națională a României îl va reprezenta, sperăm noi, ceremonialul militar de defilare cu trupe și tehnică, la care vor participa efective importante compuse din cadre militare ale Garnizoanei Mediaș, Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu’’ Sibiu, Inspectoratului de Jandarmerie Sibiu, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Poliția Locală Mediaș și Detașamentul de Roșiori, reprezentând Cavaleria Română din Primul Război Mondial.

Cadrele militare vor fi însoțite de tehnica de luptă și intervenții specifică, iar pe perioada desfășurării ceremonialului militar de defilare cerul Mediașului va fi survolat de elicoptere și aeronave de luptă aparținând Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Peste 400 de steaguri naționale pe străzile din Mediaș
Pregătirile pentru Ziua Națională a României sunt pe ultima sută de metri, la Mediaș.Municipalitatea medieșeană au amplasat sute de steaguri naționale pe străzile din oraș, pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Steagurile au fost amplasate pe cele mai circulate străzi din municipiul Mediaș, mai exact fiind vorba de despre Șoseaua Sibiului, în zona centrală a orașului, pe străzile Baznei, Aurel Vlaicu, în cartierul Moșnei, dar și în alte zone din oraș.În total, 480 de steaguri au fost  amplasate pe străzile din Mediaș cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet