USR PLUS solicită judecătorilor CCR o decizie de urgenţă asupra proiectului privind impozitarea pensiilor speciale, subliniind că, în ultimele şase luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat a fost alocată o sumă de circa 3 miliarde de lei pentru aceste pensii, informează AGERPRES.
„17 iunie 2020. Data adoptării în Parlament a proiectului de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Nici acum, la aproape şase luni de la acest moment, legea nu a intrat în vigoare, pentru că judecătorii Curţii Constituţionale nu au dat un răspuns la sesizările depuse, cu promptitudine, de Avocatul Poporului, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, arată USR, într-o postare pe Facebook.
Alianţa subliniază că decizia CCR poate „cântări greu” în creionarea bugetului de stat pe 2021.
„În toate aceste luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat au plecat spre pensionarii ‘speciali’ circa 3 miliarde de lei, iar beneficiarii, în frunte chiar cu unii judecători CCR, au continuat să-i sfideze pe românii care, după o viaţă de muncă, îşi numără, lună de lună, banii din pensiile bazate pe contributivitate. USR PLUS solicită judecătorilor CCR o decizie de urgenţă pe proiectul privind impozitarea pensiilor speciale, mai ales că ea poate cântări greu în creionarea bugetului de stat pe 2021″, spun reprezentanţii USR PLUS.
Totodată, USR PLUS cere viitorului Parlament să deblocheze proiectul de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării prevederilor referitoare la pensiile speciale ale aleşilor locali.
„Deoarece impozitarea pensiilor nu se substituie eliminării acestora, iar la 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale şi aleşii locali, USR PLUS face un apel către toate partidele care intră în viitorul Legislativ să deblocheze, de urgenţă, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării prevederilor referitoare la pensiile speciale pentru primari, preşedinţi de CJ-uri şi adjuncţii lor. În 2021, an care se anunţă extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât şi al crizei economice, România nu poate – şi nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriaşe pe privilegii nemeritate”, precizează sursa citată.
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, marţi, pentru 15 decembrie, decizia asupra sesizărilor Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.

Publică un comentariu

Comentariu