Obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN 14“ a parcurs o nouă etapă, obținând avizul favorabil privind reavizarea indicatorilor tehnico-economici, în cadrul studiului de fezabilitate.

Acesta a fost acordat în ședința desfășurată în data de 20 noiembrie 2023, de către Ministrul dezvoltării, lucrărilor publicae și administrației, dl. Adrian – Ioan Veștea, în calitate de președinte al Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe.

Traseul variantei ocolitoare va avea 8769,49 metri liniari și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel, iar valoarea totală a întregului obiectiv de investiții, este de 1.152.221.436,15 lei.

„Am primit în această săptămână o veste pe care o așteptăm toți medieșenii, de peste 30 de ani. Practic, varianta ocolitoare a municipiului Mediaș a mai trecut de o etapă, și anume aceea că am primit aviz favorabil și de la Comisia Interministerială. Mai avem un pas, și anume obținerea hotărârii de guvern, apoi parcurgerea etapelor care se referă la licitație, stabilirea câștigătorilor și la final începerea lucrărilor. În ceea ce mă privește, pot să spun că, deși este un obiectiv pe care mulți îl pun sub semnul întrebării, eu sunt optimist și fac tot ceea ce ține de mine pentru ca acest obiectiv important al orașului să se realizeze“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Publică un comentariu

Comentariu