Ora de Mediaș
Știri în direct

Veste bună de la meteorologi – Mai mult soare și mai puține zile ploioase în luna august

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri, 31 iulie 2020 prognoza meteo pentru august 2020.

În prima parte a intervalului, ploile vor fi mai puține decât în mod obișnuit, apoi vor reveni la normal. În schimb, temperaturile se vor situa peste cele specifice, în majoritatea zonelor țării, scrie Digi24.

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în sud, dar și ușor mai coborâte în centru, vest și nord-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și în zona montană aferentă. Excepție vor face regiunile nord-estice, unde cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai ales în jumătatea vestică a țării. În regiunile sud-estice cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17 – 24 august 2020
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 24 – 31 august 2020
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, în rest.Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ANM precizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet