Vremea se va menține rece vineri seară în zonele joase din jumătatea de sud-est a țării, unde dimineața local va fi ger, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor continua să crească, astfel că cele diurne se vor situa cu mult peste normalul datei.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 7 grade, mai ridicate în regiunile vestice, unde la deal vor fi până la 10 grade. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în extremitatea de est și sud-est.

Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă. Dimineața local va fi ceață asociată și cu depunere de chiciură, dar pe spații mici poate persista și pe parcursul zilei, cu precădere în Moldova și estul Transilvaniei, conform Realitatea TV.

Valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor, totuși dimineața va fi înca rece, local chiar geroasă în sud, în est și în depresiunile din centru. Temperaturile maxime se vor încadra -3 grade local în Moldova și 9…10 grade în dealurile din Banat și Crișana. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în extremitatea de est-sud-est și temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, dar probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă. Local, dimineața, va fi ceață.

În regiunile intracarpatice, vremea este predominant însorită şi caldă pentru această dată. În afară de ceaţă de dimineaţa ce poate persistența peste zi în depresiuni, nu mai sunt aşteptate alte fenomene meteo. La amiază vor fi : 8 grade la Timişoara şi Oradea, 6 la Baia Mare, 3 la Cluj, 5 la Sibiu şi -3 grade la Miercurea Ciuc.

Publică un comentariu

Comentariu