La finalul acestei săptămâni, locuitorii din Moșna vor marca pentru al 11-lea an consecutiv Festivalul Verzei, unde an de an acest festival a atras sute de spectatori.

Vineri, 13 octombrie, este prima zi de festival care va începe de la ora 10:00, când toți invitații vor fi primiți la Centrul de Informații Turistice din Moșna, unde un sfert de oră mai târziu, vor pleca cu căruțele pe traseele turistice tematice, ”Pe urmele lui Stephan Ludwig Roth” și Circuitul Ecomuzeu în comuna Moșna”, unde vor include vizitarea a cinci gospodării ecomuzeu și locuri cu popas pe traseul Moșna, Nemșa, Alma Vii și Moșna.

Tot în aceeași zi, de la ora 17 – la Centrul de Informații Turistice din Moșna va avea loc conferința cu tema „Centrul de Informaţii Turistice – placa turnantă a turismului local” şi lansările „Gazetei de Moşna”, a lucrării „Legende triste şi ascunse ale Moşnei”, semnată de Laurenţiu Oprea, şi a CD-ului și DVD-ului „Moşna – Capitala Culturii Tradiţionale pe Valea Târnavei Mari”.

Vineri seara de la ora 19.30, va concerta Vasile Pădure, pe acorduri vechi şi noi, sub egida „O seară în Moşna”.

Sâmbătă, de la ora 10:30 se va vizita circuitul ecomuzeu Moșna. Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc la ora 13, moment urmcat de un spectacol folcloric deosebit. Spectacolul folcloric va fi intreținut de Ansamblul Folcloric „Cununa Moşna”, al Şcolii Gimnaziale „Stephan Ludwig Roth”, şi de soliştii Maria Dan Păucean şi Bogdan Toma.

În acest program artistit sunt incluse și momente artistice deosebite susținute de către  Ansamblul Folcloric „Cununa” al Casei de Cultură „Ilarion Cocişiu” Agnita, Ansamblul de dansuri populare al asociaţiei „Vise îndrăzneţe” Aţel şi de Veta Biriş.

Pe parcursul zilei de sâmbătă este programat și un târg de produse tradiţionale în centrul istoric al comunei Moşna, care va continua şi duminică, până la ora 19. Seara de sâmbătă se va încheia la ora 22, cu un foc de artificii.

Publică un comentariu

Comentariu