Laura Codruța Koveși a fost invitată în cursul zilei de sâmbătă, 2 martie 2019, la Europa FM alături de Andreea Esca.

În cadrul emisiunii de la Europa FM, Laura Codruța Koveși a mărturisit că este foarte legată de municipiul Mediaș. Fosta șefă DNA a vorbit și despre momentele petrecute la Mediaș.

Pe parcursul emisunii ”La Radio” moderată de către Andreea Esca, la Europa FM a fost invitat să intervină și antrenorul de baschet al Clubului Sportiv Școlar Mediaș, Mircea Rotaru dar și un fost coleg de bancă.

Fosta șefă DNA s-a născut la Sfântul Gheorghe, marea parte a copilărieri a petrecut-o la Mediaș.

”Era ambițioasă, o luptătoare pe teren. Avea inteligența necesară pentru a rezolva problemele pe care le puneam pe teren. Avea o autoritatea cu colegele, știa cum să le vorbescă. În perioada respectivă a fost căpitan de echipă” a mărturisit profesorul Mircea Rotaru.

Mircea Rotaru (stânga), Laura Codruța Koveși (centru) și Octavian Șerban (dreapta), fost director tehnic la Gaz Metan Mediaș, secția baschet

La fiecare revenire la Mediaș, Laura Codruța Koveși se întâlnește cu prietenii în sala de baschet a clubului CSS Mediaș, unde joacă și în prezent baschet. Legătura dintre fosta șefă DNA, Laura Codruța Koveși și profesorul de baschet este foarte strânsă și în prezent.

La 16 ani, Laura Codruța Koveși a jucat în Divizia A la baschet feminin cu echipa Gazului Metan. Pe lângă debutul în prima divizie, Codruța a mai fost selecționată și în lotul național.

M-am născut în Sfântu  Gheorghe și am locuit acolo până la 7 ani. Am făcut clasa întâi acolo, apoi ne-am mutat la Mediaș. Știu cuvintele de bază în maghiară. Mare parte din copilaria la Mediaș mi-am petrecut-o. Din clasa a doua am început baschetul. O doamnă ne-a întrebat dacă vrem să jucăm, a vazut că sunt înaltă si m-a chemat. Așa am început să merg la sală, mergeam la antrenamente și era epuizant, dar amintirele mele din copilarie sunt legate de sala de sport din Mediaș, de fetele de acolo. Era ca a doua familie”, a povestit Laura Codruța Kovesi la Europa FM.

Publică un comentariu

Comentariu