Ora de Mediaș
Știri în direct

VIDEO Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru – ”Vom avea două săptămâni dificile”

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină și izolare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția.

Legislația care intră astăzi (marți – n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru.

Referitor la numărul de cazuri raportat marți de GCS, el a spus că România de află într-o perioadă de „creștere ușoară”.

„Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a mai spus ministrul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost 994 de cazuri noi, din 17.204 teste efectuate. Este un nou record al cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost confirmate 36 de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de morți.

Premierul Ludovic Orban participă la videoconferința cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare

Premierul Ludovic Orban participă la videoconferința cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare

Gepostet von Ministerul Sănătăţii – România am Dienstag, 21. Juli 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet