Peste 800 de evenimente sunt programate în cadrul celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care începe vineri.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, este vorba de producții de teatru, dans, circ, film, musical, operă, lansări de carte, conferințe, expoziții, instalații, muzică, spectacole stradale, ateliere și multe altele, relatează Mediafax.

La ediția aniversară din acest an sunt așteptați 5.000 de invitați din 75 de țări. Astfel, la Sibiu vor sosi artiști din Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, SUA, Israel, Japonia, Austria, Elveția, Italia, China, Finlanda, Coreea de Sud, Suedia, Guineea, Republica Moldova, Polonia, ș.a.

Reprezentațiile vor putea fi urmărite în sălile de spectacole, dar și în spații neconvenționale, precum biserici, piețele și străzile orașului, dar și direct în casele spectatorilor prin intermediul platformei online.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu prezintă, an de an, serii de spectacole concentrate în numeroase sezoane. Ediția din acest an include: sezonul francofon (Franța, Elveția, Belgia, Canada, Guineea, Luxemburg), sezonul german, sezonul israelian, sezonul britanic, sezonul japonez, sezonul spaniol, sezonul austriac, sezonul american, sezonul polonez, sezonul NATO, sezonul Republica Moldova, sezonul românesc și sezonul sibian. Cel mai amplu dintre acestea este sezonul românesc, cu nu mai puțin de 59 de spectacole.

Primăria anunță că, în afara spectacolelor propriu-zise, FITS include în program și multe alte secțiuni, printre care: Spectacole-lectură, Conferințe de presă și Conferințe speciale, Expoziții, Platforma de Arte Vizuale (PAV), Therme Forum, Lansări de carte, Scena Digitală – FITS, Aleea Celebrităților, Bursa de spectacole de la Sibiu, Festivalul Universităților de Teatrul și Management Cultural, Platforma de cercetare doctorală, Festivalul Statuilor Vivante, Realitate Virtuală.

Publică un comentariu

Comentariu