Ora de Mediaș
Știri în direct

VREMEA ÎN SEPTEMBRIE – Veşti bune pentru cei care nu au plecat încă în concediu

0

Începutul lunii septembrie se anunță unul a fi destul de călduros și cu precipitații puține. Veștile meteorologicilor sunt chiar bune, începutul lunii septembrie semănând cu o lună de vară.

Conform meteorologilor, în perioada 27 august – 3 septembrie a.cm, temperaturile medii se vor situa în jurul normei climatologice sau poate fi ușor mai scăzute decât aceasta local în vestul tării, dar în general mai ridicate decât normalul perioadei în restul teritoriului, cu abateri mai mari îndeosebi în regiunile estice.

În săptămâna 3 – 10 septembrie, mediile valorilor termice vor fi peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, local mai ridicate în jumătatea de vest. Totodată, în cea mai mare parte a ţării, regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

În privinţa prognozei din săptămâna 10 – 17 septembrie, meteorologii estimează că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, local cu abateri mai mari în jumătatea de vest a ţării. În plus, precipitaţiile vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului, local uşor excedentare îndeosebi în zonele de munte.

Pe durata săptămânii 17 – 24 septembrie, specialiştii anticipează valori termice în general mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei, cu abateri mai mari în nord-vest. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi în regiunile vestice, centrale şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata