Vremea va fi caldă duminică, 21 mai, cu temperaturi ce vor urca până la 28 de grade Celsius, însă în anumite zone ale țării sunt așteptate ploi, rafale de vânt și posibil chiar grindină.

În Dobrogea și Bărăgan urmează o zi destul de frumoasă, cu soare, dar și câțiva stropi de ploaie, pe spații mici. Vântul suflă cu viteze de 40-50 de km/h, iar maximele ating 27 de grade, relatează portalul de știri ziare.com.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță vreme schimbătoare și temperaturi ridicate pentru data din calendar. Vântul agită atmosfera, apar și niște averse, iar după prânz se vor înregistra 28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi perioade însorite, dar pe parcursul zilei o să vină și câteva ploi de vară. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri și se vor atinge 26 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș instabilitatea crește treptat în unele zone. Apar averse, posibil însoțite de fenomene electrice și de căderi de grindină. Vor fi și perioade cu soare, iar maximele ajung la 27 de grade.

În ținuturile vestice ploile apar îndeosebi în a doua parte a zilei. Vor fi și tunete și fulgere și s-ar putea să cadă grindina. Temperaturile se mențin ridicate și ajung tot la 27 de grade.

În Transilvania vremea este instabilă. Norii se înmulțesc treptat și vin averse – pe alocuri torențiale, însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină. Vântul se întețește în timpul ploilor. Maximele se opresc la 24 de grade.

Publică un comentariu

Comentariu