Sfârșitul lunii aprilie aduce vreme extremă în Europa. Dacă Spania se confruntă cu un val de caniculă, în Scoția și Țara Galilor sunt anunțate ninsori.

Meteorologii britanici au anunțat că în unele zone din Țara Galilor și Scoția va ninge luni. De asemenea, temperaturile vor scădea până la 0 grade Celsius. În alte părți ale Regatului britanic va ploua abundent, avertizează specialiștii. Ca urmare, Agenția de Mediu a emis mai multe avertismente de inundații valabile în Anglia, anunță Mediafax.

În același timp, spaniolii se confruntă cu un val canicular. În această săptămână, Spania ar putea înregistra cea mai călduroasă zi din luna aprilie, meteorologii prognozând temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

De miercuri până vineri sunt așteptate temperaturi record, valorile urmând să atingă niveluri înregistrate în mod normal în luna iulie. Cel mai cald va fi în sudul țării, în regiunea Andaluzia. Temperatura maximă înregistrată vreodată în Spania în luna aprilie a fost de 37,4 grade Celsius în Murcia, în sud-estul țării, în 2011.

Publică un comentariu

Comentariu