FOTO arhivă

Meteorologii anunță vreme severă în acest weekend în România. Dacă zilele de joi și vineri vor aduce valori ridicate în termometre, sâmbătă și duminică vremea se răcește simțitor în cea mai mare parte a teritoriului, iar valorile maxime nu vor mai depăși 20 de grade Celsius.

În cursul intervalului, ANM anunță ploi puternice în majoritarea regiunilor și precipitații mixte în zonele de munte, scrie B1.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

În cursul zilei de vineri, în vestul și nordul țării valorile termice se vor situa în limitele normale pentru această perioadă a anului. În restul țării însă vremea va fi caldă, temperaturile fiind mai ridicate pentru valorile înregistrate în mod normal în luna octombrie.

Vineri, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a Maramureșului, a zonelor montane și submontane și vor fi prezente local, în Crișana, Muntenia și nordul Moldovei. În restul țării cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta intensificări în curzul zilei, în Apuseni și în Maramureș.

Sâmbătă valorile maxime din toată țara vor fi în scădere. Maximele vor fi cuprinse între 12 și 20 d egrade Celsius, în timp ce valorile minime vor ajunge până la 4 grade Celsius. Local se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, și chiar lapoviță în regiunile montane.

 

Publică un comentariu

Comentariu